Kurs intendenta z elementami dietetyki

Kurs kierowany do osób chcących zdobyć wiedzę na temat obowiązków na stanowisku intendenta w zakładzie żywienia zbiorowego. Przedstawimy również zagadnienia dotyczące prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zasad GHP (Dobra Praktyka Higieniczna), GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna) oraz elementów HACCP (analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli).

Cena kursu obejmuje materiały szkoleniowe oraz certyfikat i zaświadczenie MEN. Zachęcamy do zapoznania się
z programem:

  1. Obowiązki na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego w odniesieniu do przepisów Kodeksu Pracy, dyscypliny finansów publicznych, prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych.
  1. Obowiązki na stanowisku dietetyka 
  2. Klasyfikacja diet
  1. Przepisy BHP, HACCP, GHP, GMP
  1. Podział  obowiązków w obrębie placówki
  1. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):
  • dyscyplina finansowa
  • gospodarowanie środkami pieniężnymi
  • wartość zamówienia
  • magazyn (dostawa i przyjęcie towaru, sprawdzanie temperatur)
  • kartoteki przychodów i rozchodów
  1. Prezentacja dokumentacji intendenta – część praktyczna
  1. Dietetyk – część praktyczna:
  • zapoznanie z tablicami produktów i potraw
  • układanie jadłospisów
  • prezentacja komputerowych programów dietetycznych

Zainteresowała Cię nasza oferta? Zamów nasz newsletter!

Kontakt

ul. Staszica 5 20-081 Lublin
tel. 81 446 79 49; 730 469 777
Infolinia: 609 900 423
Dział szkoleń: 693 843 697
Poniedziałek - Piątek 8:00 - 17:00
Sobota 9:00 - 14:00